top of page
  • Фото автораlaskova10

Методологія змішаного навчання і сучасна школа


26 травня 2020 відбулося онлайн-засідання Науково-методичної ради НМЦ.

Серед питань, що розглядалися на раді, було питання щодо актуальності проблеми "змішаного навчання" в сучасній освіті.


Сьогодні, в умовах карантину, у соціальних мережах відбувається вибух різноманітних пропозицій щодо сервісів і контенту, які можна використати у дистанційній підтримці освітнього процесу. Дещо у виграшній ситуації опинилися ті педагогічні колективи, які у попередні роки реагували на пропозиції щодо системного впровадження хмаро орієнтованих технологій у розбудові інформаційного освітнього простору закладу освіти. Однак і для них організація освітнього процесу у період карантину стала своєрідним викликом.


Школи не залежно від рівня готовності (технічне забезпечення; рівень ІКТ грамотності керівника та педагогів) змушені були масово переміститися в онлайн. Кризова ситуація підняла цифровізацію на вершину освітньої піраміди і сприяла підвищенню цифрових навичок громадян суспільства.


Отже, гібридне навчання (змішане навчання) набуває актуальності і потребуватиме свого розвитку вже у найближчій перспективі. Хибні уявлення про змішане навчання на рівні застосування технічних засобів навчання можуть призвести до негативних наслідків і не сприятиме розвитку якісної освіти в закладі освіти, і це не може залишатися без уваги методичних служб і служб шкіл в тому числі. Проблема вивчення і впровадження у вчительську практику змішаного навчання в закладах міста має відбуватися на методологічних засадах.






171 перегляд0 коментарів
bottom of page