top of page
  • Фото автораlaskova10

Дистанційна комунікація з педагогами


07.04.2020. Сьогодні, в умовах карантину, у соціальних мережах відбувся вибух різноманітних пропозицій щодо сервісів і контенту, які можна використати у дистанційній підтримці освітнього процесу.


У виграшній ситуації, на мою думку, опинилися ті педагогічні колективи, які у попередні роки реагували на пропозиції щодо залучення до системного впровадження хмаро орієнтованих технологій у розбудові інформаційного освітнього простору закладу освіти.


У місті відбувається процес становлення роботи віртуальних кімнат для закритої щоденної комунікації адміністрації з педагогами навчального закладу. Для створення вчительських і виховательських використовується сервіс Classroom.


Проблема полягає не стільки в технічних навичках роботи з різними функціями сервісу Classroom, скільки організації процесу ефективного спілкування та управління ним.


НМЦ у період карантину здійснює адресну методичну онлайн-підтримку різних віртуальних Класів (ДНЗ№8, ДНЗ№14, ЕЦТКС) і це дає можливість побачити системні проблеми, з якими зіштовхується щодня керівництво закладів освіти у роботі з педагогами.


Оскільки в ДНЗ№14 проходить процес становлення системи роботи Класу "Педагогічна хмаринка", то паралельно з практикою відбувається навчання педагогів, формується нова культура електронного спілкування.


Рекомендую познайомитись з методичними рекомендаціями щодо роботи віртуальної виховательської в ДНЗ№14. Думаю, що вони будуть корисними і для керівників ЗЗСО, де створено віртуальні кімнати.


76 переглядів0 коментарів
bottom of page