top of page
  • Фото автораlaskova10

Методична робота з вчителем у період карантину


26.03.2020 відбулися онлайн-заходи міського Марафону педагогічних практик вчителів інформатики.

Карантинні заходи в країні не мають означати, що вчительство припинило свою професійну діяльність. То ж ММО вчителів інформатики м. Енергодара має можливість знайомитись з особливостями організації і проведення компетентнісно-спрямованого уроку, залучатися до вивчення нового Державного стандарту базової середньої освіти, до знайомства з новим підручником інформатики.


Дистанційна комунікація методиста, керівника ММО і вчителів інформатики відбувається в Classroom.


Рашкевич І.А., вчитель інформатики ЕНВК №1, запросила колег до перегляду матеріалів уроку.

При вивченні теми “ТЕКСТ” у 3 класі вчителем застосовано проектну технологію. У контексті початкового навчання предметна ІКТ-компетентність розглядається як здатність учня сприймати, обмінюватись та використовувати інформацію в конкретній життєвій або навчальній ситуації.

Вчителем обрано життєву ситуацією, пов'язану з видавництвом дитячих книжок. Учні розглянуть різноманітні можливості застосування ІКТ- технологій при виготовленні сучасної дитячої книжки (АR-доповнена реальність; аудіо); познайомляться з професіями, які пов'язані з видавництвом книжок; оберуть професії, де використовуються знання та навички, які учні набувають на уроці інформатики (редактор, веб-дизайнер), та спробують виконати їх ролі. По завершенню вивчення теми, учні виготовляють книжки-малютки і подарують дошколятам ДНЗ “Світлячок”№3.


Трубіцина А.Л., вчитель інформатики ЕЗОШ№2, у відеоміксі розповідає, як вона експериментує, шукає свою модель сучасного вивчення інформатики у школі. Для неї важлива англійська мова на уроці інформатики (вчитель володіє мовою), бо своїх учнів спрямовує на участь у різноманітних міжнародних конкурсах з ІКТ. Сьогодні опановує тонкощі командної роботи на уроці http://ubuntua.blogspot.com/2020/03/blog-post.html


98 переглядів0 коментарів
bottom of page