top of page
  • Фото автораlaskova10

Про урок і виклики в освіті

Оновлено: 15 бер. 2019 р.



21 грудня 2018 року відбулося підсумкове заняття слухачів ДК. Компетентнісно спрямований урок.

Навчалися упровдовж 8 тижнів і завершили курс 15 педагогів шкіл міста.

Метою дистанційного курсу було формування у педагогів потреби щодо змін власних педагогічних практик на користь компетентнісної освіти як того вимагає НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА.


До курсантів було застосовано різноманітні сучасні форми навчання: тьюторство у мережі, індивідуальні консультації, дистанційне навчання, аудиторні заняття, методичне інтерв'ю онлайн, вчительська студія онлайн, педагогічна вітальня за участю науковця.


У процесі навчання було виявлено коло утруднень з якими зіштовхнувся вчитель на шляху опанування педагогічними технологіями та практиками компетентнісно спрямованого уроку, а саме:

1. На яку освітню парадигму має спиратися вчитель сьогодні: “дитиноцентриську” чи “знаннєву”? 2. Вчитель не може відмовитися від “натаскування” учнів, бо їм складати ЗНО. 3. Навчальні матеріали, що використовує вчитель на уроці, м’яко кажучи, не мають “компетентнісного” підґрунтя. 4.Використання у практиці вчителя “мозкосумісних” технологій залишається низьким. 5. Що буде з учнем у 5 класі, якого не орієнтували на знаннєву школу?

Спробуємо обговорити проблеми на круглому столі за участю науковців, експертів в освіті України у січні 2019 року.

Наталя Ласкова

8 переглядів0 коментарів
bottom of page