top of page
  • Фото автораlaskova10

Підсумки методичного МАРАФОНУ


12 травня 2020 року відбулося он-лайн засідання ММО вчителів інформатики, під час якого було підведено підсумки методичної роботи в рамках міського методичного МАРАФОНУ "Уроки інформатики - школа цифрового майбутнього України".


Он-лайн трансляція була орзанізована за допомогою сервісу Google Meet.


Мета заходу: поширення практичного досвіду, методичних знахідок, технік, прийомів, технологій, сучасних навчальних сервісів, що використовуються вчителями інформатики у роботі з учнями; підведення підсумків роботи над єдиною методичною темою.


МАРАФОН тривав з грудня 2019 по березень 2020.


Позитивно рисою міського методичного Марафону “Уроки інформатики - школа цифрової грамотності майбутнього України” було те, що відбулася спроба руйнації стереотипів відкритих заходів в рамках роботи спільноти вчителів, об’єднаних за принципом предмета, який викладається. Не секрет, що подібні відкриті заходи сьогодні вчительством сприймаються як зайве навантаження, контроль чи звітність, і в меншій мірі розглядаються, як місце, де можна підвищити свою професійну компетентність. Вчителям інформатики було запропоновано в партнерстві з методистом НМЦ переглянути свої педагогічні практики, покращити їх і вже тоді представити на загал.


Такий підхід більш раціональний: автор заходу має можливість критично переглянути свою практику і перевірити її на відповідність до вимог сучасної дидактики, а учасники - приклад методично більш досконалого вчительського продукту. До такої роботи долучилося 47% учасників заходу, які отримали індивідуальні поради з питань сучасної дидактики та педагогіки. Під час індивідуальної роботи з методистом, вчителі також набули навичок створення тез до своїх методичних розробок, які будуть представлені на VІ Міжнародної науково-практичній конференції “Неперервна освіта нового сторіччя: досягнення та перспективи”.




68 переглядів0 коментарів
bottom of page